Fysiotherapie Gerritsen

FYPO, de praktijk in beweging

Redcord

Redcord is een Noors revalidatie systeem dat gebruikt maakt van instabiele koorden. Het werkt volgens het neuro-musculaire principe, waarbij we zwakke schakels in het lichaam herstellen.

Uit onderzoek is gebleken dat pijn of lichamelijke inactiviteit kan leiden tot het deactiveren van een of meerdere spieren. Andere spieren nemen dit dan over (compensatie) en raken dan overbelast. Dit leidt vaak tot bewegingsdysfuncties en/of pijn. Het Redcord systeem "NEURAC TREATMENT" welke deze problematiek succesvol behandelt, gaat deze spieren terug activeren.

Er wordt gebruik gemaakt van suspensie training. Dit doen we door middel van instabiele koorden en het eigen lichaamsgewicht. We zien vaak na de eerste behandeling een vermindering van de klachten. Redcord is een ideaal middel voor functionele krachttraining bij therapie, fitness en topsport.


 De behandeling start met het opzoeken van de "weak links". ( dit zijn de fouten in de bewegingsketen). Dit uit zich in minder goede stabiliteit, gedaalde neuromusculaire controle en verminderde spierkracht. 

Zelfs bij topsporters zijn zwakke schakels aanwezig. Deze "weak links" ontstaan door pijn, vermoeidheid, een fout bewegingspatroon, etc.

Op basis van de testen wordt de behandeling gestart. De behandeling bestaat uit pijnvrije oefeningen.